Ученици на ТПГ “М. Кюри“ се включиха в инициативата „Ден на европейските автори“

Ученици на ТПГ “М. Кюри“ се включиха в инициативата „Ден на европейските автори“

Ученици на ТПГ „Мария Кюри“ се включиха вчера- 27 март, в инициативата, подета от еврокомисаря Мария Габриел, „Ден на европейските автори“.

Ерика Станоева- шампион в три спорта на две държави, беше гост на възпитаниците на гимназията и прочете пред тях малка част от любимата си книга.

„Благодарим ти от сърце, прекрасно момиче, пожелаваме ти още безброй покорени върхове и постигане на всичките цели, които си си поставила“, с тези думи директорът на ТПГ “Мария Кюри“ инж. Цветелина Миланова, благодари на Ерика Станоева.

Денят на европейските автори ще бъде ежегодно събитие, което ще се провежда във всички държави членки на Евросъюза, събирайки представители на книжния сектор и на образованието за популяризиране на европейската литература в средните училища. В тазгодишното първо издание над 1000 средни училища в цяла Европа участваха в специални сесии за четене на книги. 246 училища от България също се включиха в инициативата, което нарежда страната на второ място в Европа по участници в инициативата.