Губернаторът се срещна с посланика на Виетнам у нас

Губернаторът се срещна с посланика на Виетнам у нас

Областният управител на Област Перник Людмил Веселинов и зам.-областният управител Илинка Никифорова се срещнаха с посланика на Виетнам в България Н. Пр. До Хоанг Лонг. Веселинов запозна дипломата с икономическия и културния профил на областта, като подчерта богатата история, бурното развитие на пернишкия край през XX век, както и перспективите за бъдещо развитие. По време на срещата, която се състоя в историческата сграда на Дирекцията на Перник бе обсъдена и предстоящата Междуправителствена сесия в края на месец април, по време на която ще бъде сключен и меморандум за сътрудничество между област Перник и провинция Вин Фук, Виетнам.

Н. Пр. До Хоанг Лонг бе силно заинтересован и от социално-икономическото развитие на областта, както и напредъка в много сфери на обществения живот. Бяха обсъдени и стъпки, в които да се задълбочи двустранното сътрудничество – подобряване на икономическите връзки, съвместни културни прояви и други. В срещата участие взеха и г-жа Фам Тхи Хонг Хан – първи секретар, както и г-н Нгуен Доан Мин, също първи секретар на Посолството на Виетнам в България.

След срещата посланикът и екипът му разгледаха сградата на Дирекцията, като останаха силно впечатлени от безценните експонати на изобразителното изкуство, които са изложени в залите. В края на визитата гостите изявиха желание за обща снимка пред уникалния шедьовър на Христо Берберов „Харамии“.