Трета седмица Бюрото по труда търси 30 медици за Перник!

Трета седмица Бюрото по труда търси 30 медици за Перник!

След като две поредни седмици предлаганите на трудовата борса в Перник свободни работни места  нарастваха, то през изминалата седмица те намаляха с 2 и станаха 294. Добрата новина е, че предлаганите свободни работни места на трудовата борса, за безработните висшисти, се увеличиха само с 1 и станаха 50.

В момента на трудовата борса в Перник са актуални 10 машинни оператори за Перник, 21 продавач-консултанти за Перник, 20 общи работници за Перник, 10 заварчици също за Перник,  10 монтажници на електрооборудване и 10 шофьори на тежкотоварен автомобил за София,  15 медицински сестри в Перник.

Освен това, през отминалата седмица на трудовия пазар в Перник се търсеха още: лекари, бармани, готвачи в заведение за бързо хранене, салонни управители,  заготвител на активна маса, електрозаварчици, бояджии промишлени изделия,  лаборанти, биолог, химик-аналитици, шофьори на автобус, началници на смяна, оператори на робот, машинни оператори, машинни оператори фармацефтични продукти, техници-механици,  обслужващи бензиностанция- газостанция, санитари, електромонтьори, шлайфисти, контрольори по качеството, работници обслужващи спомагателни съоръжения, оператори на пещи за производство на стъкло, работници в строителството,  магистър-фармацевт и ръководител на аптека, обслужващ работник в промишлено производство, полировач на метал, шивачи на обувки, медицински лаборанти, арматуристи, шивачки, общи работници, бродировачи, заварчик, куриери, фрезисти, машинни оператори, кредитен специалист банка, комплектовачи, шивачки, оптик-оптометрист, акушерки, обслужващ кулинарен щанд, чистач-хигиенисти,  старши инспектори, касиер, месач, пекар, оператор сигурност, склададжия, шофьори на товарен автомобил, шлайфист, монтажници на метални конструкции, домашни помощници, фрезисти, общи работници, социални работници, кондуктори, мияч на превозни средства, работници за поправка на джанти и гуми, водач на мотокар, машинен оператор за опаковане, обслужващи работници в промишлено производство.

 През изминалата седмица на трудовия  пазар в региона преобладаваше търсенето на кадри за обслужващите дейности, а след тях и за производството. С настъпването на пролетта се наблюдава раздвижване на трудовия пазар в региона. Доказателство за това е фактът, че след като две поредни седмици свободните места се увеличаваха, през изминалата те намаляха, макар и само с 2. Трета седмица на трудовата борса в Перник се предлагат  близо 50 свободни места за безработни висшисти. От тях 30 са за лекари, медицински сестри и акушерки, и всички са за Перник.

И през миналата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда в Перник предлага 244 свободни места и 50 за безработни висшисти. От тях 30 за медици, от които 10 са за лекари, а останалите са за медицински сестри и акушерки.