Сезон 5 на E-Fest приключва след броени дни

Сезон 5 на E-Fest приключва след броени дни

При огромен интерес протича Сезон 5 на онлайн конкурса E-Fest. Крайният срок за подаване на заявки изтича на 31 март.

Оценяването става в две категории – певческо изкуство (народно и поп пеене) и авторска музика. Тази година сред участниците има изключително много талантливи автори на музика, които представят свои нови песни. Някои от тях за първи път се представят пред публика. Със своя нова песен се включи и популярната певица Тони, която представя в E-Fest песента „Ела и ме спаси“ по текст и музика на Тони и аранжимент на Щерион Пилидов.

По традиция в конкурса участват и много млади, но изключително талантливи певци и автори на музика, чиито изпълнения достигат до многохилядна аудитория. Броят на харесванията на изпълнението на страницата на конкурса във Фейсбук определя наградата на публиката.

Тази година в конкурса наградният фонд е на обща стойност 10 000 лева. Освен за наградата на публиката, която е парична премия, участниците се борят за разпределение на златни, сребърни и бронзови медали, грамоти и изключително атрактивни специални награди, сред които професионален аудиозапис, професионален видеоклип в студио за виртуална реалност, професионален студиен микрофон, уикенд за двама в хотели във Варна, ваучери за наем на чисто нови електромобили и други.

В журито са популярната певица Елица Тодорова, младата надежда на Пайнер Здравко Мандаджиев и победителят в „Гласът на България“ Атанас Кателиев.

Конкурсът е под патронажа на Министерство на културата.