РИК: В Пернишко избиратели с увреждания ще гласуват в девет секции

РИК: В Пернишко избиратели с увреждания ще гласуват в девет секции

Районната избирателна комисия (РИК) в Перник утвърди девет секции за гласуване на избиратели с увредено зрение или затруднения в придвижването за предстоящия парламентарен вот в 14-ти Пернишки избирателен район. Решението си комисията обяви на официалната си страница

Секции има във всяка от шестте общини на територията на областта. Хората, които се нуждаят от помощ за придвижване до тях в изборния ден, ще могат да подават предварителни заявки на телефони или имейл адреси, посочени от съответните общини.

Най-много секции за гласуване на избиратели с увредено зрение или затруднения в придвижването са образувани в община Перник – четири. По една такава секция има и на територията на останалите пет общини – Радомир, Брезник, Трън, Земен и Ковачевци.

Общият брой на секционните избирателни комисии (СИК) в област Перник на изборите на 2 април ще бъде 257. От тях 136 са в община Перник. Броят на СИК в останалите общини е, както следва: Радомир – 50, Брезник – 25, Трън – 22, Земен – 14, Ковачевци – 10.

По една подвижна СИК ще бъде образувана във всички общини от областта с изключение на Радомир и Ковачевци.