Правят временно кръгово в „Изток“

Правят временно кръгово в „Изток“

Временно кръгово ще бъде изградено в най-големия пернишки квартал „Изток“.

От утре, 27 март, започва подготовка за временно кръгово на едно от най-натоварените кръстовища в кв. Изток между ул. Ю. Гагарин, ул. К. Маркс и ул. Ставропол, съобщават от кметство Изток.

Съоръжението има за цел да облекчи задръстванията в най-натоварените часове на деня. Припомняме, че подобно съоръжение имаше и на кръстовище „Шахтьор“ в Перник, както и при бившия „Винпром“ в града.

И от момента, в който бе огласена новината за бъдещото строителство, социалните мрежи бяха залети от разнопосочни мнения на перничани. Мнозина от тях адмирират решението за бъдещото пътно съоръжение. Най-доволни са шофьорите, които смятат, че така ще се пести време от тапите, образуващи се при червения знак на светофарите. В цяла Европа в големите градове на всяко кръстовище има кръгово, са категорични мнозина.

Не липсват обаче становища с противоположен знак – други водачи МПС припомнят, че липсата на светлинната сигнализация създава много тежък проблем за автомобилите, излизащи от странични улици, които трудно се включват в движението по основните пътни артерии в града. Случвало се е да доста почакам, докато някой шофьор на кола, движеща се от кръговото при „Шахтьор“ към „Изток“, се смили и ме пусне да се включа в автомобилната колона, сподели пред „Съперник“ водач на МПС. Пешеходци също заявяват, че се чувстват по-сигурни при светофарна уредба, тъй като зеленият сигнал им гарантира по-спокойно пресичане.

Да или не на кръговото в Изток? Е, разбира се, че да, защото „мачът е свирен“ както се казва и строителството започва. Може пък наистина въпросното ново съоръжение да облекчи тежкият трафик в този пернишки район.