Динозаври идват днес в Перник!
Снимката е илюстративна

Динозаври идват днес в Перник!

Изложба на двадесет и пет макета на динозаври предстои да гостува в Перник, съобщават собствениците на атракциона „Парк с динозаври“.

Експонатите, някои от които достигат 12 метра, са изработени в Китай и са копия на съществували преди милиони години динозаври. За направата им дори е използвана кожа с цвят, максимално доближаващ се до реалния според изследователи. Фигурите с а триизмерни, движат се и дишат. Към макета на всяко животно е поставена табелка на български и английски с информация за размерите му, районите на обитаване и епохата, в която то е живяло.

Изложбата ще бъде в Перник от 25 март до 8 април. „Парк с динозаври“ е украински, в България е от май 2022 г. Досега атракционът е гостувал в Плевен, Велико Търново, Русе и други населени места. Изложбата е подредена в района на Ритейл Парк Перник Плаза на улица

„Юрий Гагарин“. Малчуганите до три години влизат безплатно, за хлапетата от три до 12 години билетът струва 15 лева, за възрастни цената е 15 лева, а за семейство /2 плюс 1/ е 35. Забавлението е гарантирано и за малки, и за големи!