Кметът на Перник беше гост на „Лидери срещат лидери“

Кметът на Перник беше гост на „Лидери срещат лидери“

Кметът на община Перник Станислав Владимиров бе първият гост на инициативата „Лидери срещат лидери”, организирана от Ученическия съвет към ОУ „Свети Иван Рилски“ – Перник и учениците, лидери на своите класове. Срещата бе организирана по повод 120-та годишнина от създаването най-голямото пернишко училище. 

„Вътрешното усещане е невероятно, когато усетиш енергията, която ти дават хората, вперените погледи в теб и това, че си оправдал очакванията“, с тези думи Владимиров се обърна към децата и продължи дискусията си с тях за това, какви качества трябва да притежава човек, за да го последват останалите. Кметът на Перник добави, че трябва да вярваш в себе си, да бъдеш уверен и да мислиш за доброто на общността.

Учениците засипаха кмета с десетки въпроси – какъв ученик е бил, какъв е пътят на успеха, какво ново предстои да се случи в града ни, какво е да си във властта, как ще се бори с инфлацията, ще има ли нови спортни съоръжения и още, и още.

„Има дни, в които не съм толкова силен, колкото съм изглеждал пред медиите, но когато погледите са вперени в теб в критичните ситуации нямаш време да правиш крачка назад“, сподели Владимиров, разказвайки за трудността да се носи отговорността за един град и насърчи младежите да се учат прилежно, да бъдат амбициозни и да имат цели, които да реализират в живота си. Пред учениците кметът довери и своята мечта – Перник да стане най-добрият град за живеене в България и разказа за това, кои са проектите, които се реализират и предстои да започнат през тази година.