XI- ти Регионален конкурс „Червен, червен, Великден“ в Извор

XI- ти Регионален конкурс „Червен, червен, Великден“ в Извор

XI- ти Регионален конкурс за традиционна великденска трапеза „Червен, червен, Великден“ организират съвместно Община Радомир, кметството и читалището в радомирското село Извор.
Кулинарният конкурс ще се проведе на 17-ти април от 12 часа на площада пред НЧ “Отец Паисий 1927“ в Извор. Той има състезателен характер и се провежда ежегодно по време на Великденските празници. За участниците няма възрастови ограничения, като заявките ще се приемат до 7-ми април. В конкурса могат да участват както читалища, така и други организации, индивидуални фолклорни изпълнители, певчески групи, танцови състави и ансамбли.
Задължително условие е, участниците да представят трапезата си до 5 минути, като журито ще оценява само традиционни великденски ястия. Ястията трябва да бъдат придружени от рецепта в писмен вид и кой я е приготвил. Желателно е участниците да са облечени в традиционни носии. По желание участниците могат да представят традиционен песенен, танцов или словесен фолклор.
Освен наградите на кмета на Радомир и домакините от читалището в Извор, ще бъдат раздадени и плакети, диплом и парични награди за класиралите се на 1-во, 2-ро и 3-то място. Предвидени са грамоти и предметни награди за всеки участник.