Пернишки ученици на състезание по строителство

Пернишки ученици на състезание по строителство

Ученици от ПГТС „Арх. Йорадан Миланов“- Перник участват в състезанието „Най-добър млад строител“ в Благоевград. Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“ в областния център е домакин на Регионалния кръг на националното състезание.
Пернишките ученици мерят сили с още четири отбора от Благоевград, Пазарджик, София и Пловдив. Надпреварата е в четири дисциплини: „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“, „Облицовки и настилки“, „Зидария“ и „Сухо строителство“.
Състезателите от различните училища бяха развълнувани преди старта. Те завиха, че това за тях е тръпка, емоция и да покажат какво са научили през годините на своето обучение. Повечето от тях искат да продължат да се занимават със строителство и архитектура.
Състезанието дава възможност на учениците да демонстрират своята теоретична подготовка, практически умения и компетентности за изпълнение на строителни дейности, придобити при обучението по професиите от направление „Строителство“. Също да покажат освен професионалните си умения и добра трудова дисциплина и работа в екип.
Победителите ще получат награди, както и ще участват в състезанието на национално ниво.