Двойният убиец от „Соло“ без връзка с адвоката си

Двойният убиец от „Соло“ без връзка с адвоката си

Убиецът от “ Соло “ Илиян Тодоров не може да се свърже с адвоката си Хари Хараламбиев, тъй като юристът нямал мобилен телефон, часовник и портативен компютър. Интересна волност за един юрист, който твърди, че като няма мобилна връзка – това не пречило на работа му, пише Лупа.бг.

Илиян Тодоров беше хванат в Узбекистан след близо 12 години укриване от родните управляващи. Защитници по време на процеса му бяха Хари Хараламбиев и Тодор Апостолов, който обаче постави самичък завършек на живота си.

От край време юристът Хари Хараламбиев приема клиенти само посредством стационарния си телефон в Пазарджик, където той беше и общински консултант.

Хари Хараламбиев е роден на 10 юли 1939 година. Като студент, седмица преди първия му държавен изпит, е изключен вечно от университета по неуместни обвинявания. “Изключваме те, тъй като си злословил по адрес на родината, юридическия факултет и неговия декан“, му споделили те.

След като стажува при знаковата фигура от родната адвокатура Страхил Нейков, към този момент квалифициран Хари Харалампиев почуква на вратата на отдел “ Административен “ на Главна прокуратура. Посреща го Петър Райковски – индивидът, който след заповед на основния прокурор дава отговор за назначението на следователите и прокурорите в България. Търся работа, споделя младежът. “Има две свободни места – за следовател в прокуратурата в Дупница (тогава Станке Димитров) и за областен прокурор в Кюстендил. Какъв желаете да станете?“ бил отговорът на кадровика.

Следовател, отсича начинаещият правист, без да има и обикновена представа с какво ще се занимава.

Живее в Пазарджик. Работи в сферата на наказателното право. Адвокат е, член на Съюза на писателите, поддръжник на живописта и всички останали изкуства.

Той е единственият ръководител на общински съвет в Европейския съюз, който през XXI век крачи без мобилен телефон, компютър и часовник.

Прелетял е над седемдесет пъти до Либия, с цел да търси справедливост за нашите медици.

Приел задачата на техен бранител при изискване, че няма да вземе за труда си нито лев. Отвърнали му, че така и така няма кой да му го даде. Платили му с популярност.

Автор е на книгите „ Ако имате самообладание ”, „ Вътрешно око ”, „ Докосване до думите ”, „ Казах, отсъдете ”, „ Марианската котловина ” и „ Ако имате самообладание, отсъдете ”. Член е на Съюза на българските писатели. Водеща максима в живота му е: „ Максимум е старания за най-малко резултати ”.