Профилакториумът обновява легловата база

Профилакториумът обновява легловата база

Многопрофилната болница за продължително лечение и рехабилитация, която перничани простичко наричат Профилакториума, неипрекъснато обновява материалната си база и разширява обсега на здравните услуги за пациентите. Тези дни от ръководството на здравното заведение съобщиха, че вече са подменени 44 от общо 60 броя легла за лежащо болни в стационара.

Те са ортопедични и са със специални калъфи, като цената на всяко едно легло е около 1000 лева. Подмяната стана възможна след като Общинският съвет даде съгласие за закупуването им, със средства от увеличения капитал  на дружеството през 2022 година от страна на Община Перник и благодарение на добрата работа с пернишкия Общински съвет, частично и със собствени средства от дейността, поясниха от ръководството на здравното заведение. Стараем се всячески да подобряваме медицинската грижа, оборудване, база и медицинска апаратура, казват още от стационара.

През 2022 година през лечебното заведение са преминали около 1300 лежащо болни пациенти. Благодарим на всички пациенти за доверието и на институциите за подкрепата, казват медиците от Профилакториума.