При специализираната полицейска операция в Пернишка област има 10 задържани

При специализираната полицейска операция в Пернишка област има 10 задържани

В хода на проведената днес специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред, са образувани 3 бързи и 2 досъдебни производства. Това информираха от ОД на МВР-Перник.

По време на акцията е установена нерегламентирана продажба на лекарства в магазин за хранителни стоки в Перник. Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Перник са иззели 148 опаковки различни по вид лекарства от търговския обект. Проверката е извършена съвместно с представители на НАП – София и РЗИ – Перник.  Контролните органи са съставили и 3 акта за установяване на административни нарушения в обекта и предстои неговото запечатване. По случая е образувано досъдебно производство от органите на полицията.

 Започнато е още едно досъдебно производство за кражба, по което са задържани трима, както и са образувани 3 бързи производства – 2 за притежаване на наркотични вещества и едно за управление на автомобил след употреба на амфетамин и бензодиазепин. Работи се и по случай на използване на платежен инструмент без съгласието на титуляра.

 Проверени са 386 моторни превозни средства и 436 лица. Съставени са 20 акта за установяване на административни нарушения, 62 фиша и са заснети 113 клипа за скорост. Връчени са 22 електронни фиша на водачи и пътници. Извършена е проверка на 42 лица от криминалния контингент, 6 пункта за черни и цветни метали, 15 заложни къщи, 3 автоморги, 5 питейни и увеселителни заведения и 18 търговски обекта. Съвместно с горски служители е съставен акт за нерегламентирана сеч на дърва в град Трън. Издадени са 5 предупреждения по Закона за МВР.

   Акцията все още продължава.