30 свободни места за лекари, медицински сестри и акушерки в Перник предлага Бюрото по труда

30 свободни места за лекари, медицински сестри и акушерки в Перник предлага Бюрото по труда

След като две поредни седмици предлаганите на трудовата борса в Перник свободни работни места намаляваха, то през изминалата седмица предлаганите свободни работни места на трудовата борса в Перник се увеличиха с 11и станаха 284. Значително нараснаха и предлаганите свободни места за безработните висшисти- с 22 и станаха 50.

В момента на трудовата борса в Перник са актуални 10 машинни оператори за Перник, 18 продавач-консултанти за Перник,  на някои от тях се осигурява заплата от 1320 лева плюс 200 лева във ваучери. Търсят се още 20 общи работници за Перник, 10 заварчици също за Перник,  10 монтажници на електрооборудване и 10 шофьори на тежкотоварен автомобил за София, 20 чистач-хигиенисти за София. През изминалата седмица се появи предложение за работа на 10 медицински сестри в Перник.

Освен това, през отминалата седмица на трудовия пазар в Перник се търсеха още: лекари, бармани, готвачи в заведение за бързо хранене, салонни управители,  заготвители на активна маса, електрозаварчици, бояджии промишлени изделия, служители на гише в пощенска станция, шофьори на товарен автомобил, лаборанти, биолог, химик-аналитици, шофьори на автобус, счетоводител-оперативен, началници на смяна, ветеринарен лекар,  оператори на робот, машинни оператори, машинни оператори фармацефтични продукти, техници-механици, работници за обслужване на спомагателни съоръжения, главен счетоводител, кранисти, учител в занималня, обслужващи бензиностанция/газостанция, санитари, електромонтьори, контрольори по качеството, оператори на пещи за производство на стъкло, работници в строителството,  магистър-фармацевт и ръководител на аптека, обслужващ работник в промишлено производство, полировач на метал, шивачи, медицински сестри, медицински лаборанти, арматуристи, шивачки, общи работници, бродировачи, заварчик, куриери, фрезисти, машинни оператори, кредитен специалист банка, комплектовачи, шивачки, оптик-оптометрист, акушерки, обслужващ кулинарен щанд, чистач-хигиенисти,  учител по физика, астрономия и математика

През изминалата седмица на трудовия  пазар в региона преобладаваше търсенето на кадри за производството, а след тях и за обслужващите дейности.  С наближаването на края на зимния сезон се наблюдава раздвижване на трудовия пазар в региона.  Доказателство за това е фактът, че след като три поредни седмици предлаганите свободни места нарастваха, след това две седмица намаляваха, а през изминалата седмица отново се увеличиха с 11. В сравнение със същия период на миналата година, сега предлаганите свободни места са много повече. За пръв път от началото на годината се предлагат 50 свободни места за безработни висшисти. От тях 30 са за лекари, медицински сестри и акушерки и всички са за Перник.

И през миналата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда в Перник предлага 234 свободни места и 50 за безработни висшисти. От тях 30 за медици, от които 10 са за лекари, а останалите са за медицински сестри и акушерки.