Бърз съд за трима пияни зад волана

Бърз съд за трима пияни зад волана

Три бързи производства за шофиране на автомобили след употреба на алкохол за започнати в Брезник и Перник.

 На 10 март, около 12, 40 ч. е получен сигнал за пътнотранспортно произшествие в брезнишкото с. Непразненци без пострадали и загинали. Виновният водач напуснал местопроизшествието. Служители от РУ – Брезник предприели издирвателни действия в резултат на които на пътя при с. Бегуновци бил спрян и задържан беглеца – 47-годишен мъж от гр. Силистра. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 2, 80 промила в издишания въздух. Дал е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за до 24 ч. с полицейска заповед.

С 1, 79 промила алкохол в издишания въздух е управлявал лек автомобил „Ауди“  39-годишен столичанин. Мъжът бил проверен на 11 март на пътен възел „Марина бара“ в областния град. Дал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч.

            Вчера през нощта около 01, 00 ч., на кръстовището на улиците „Батак“ и „Одрин“ в гр. Перник бил проверен лек автомобил „БМВ“ с водач 24-годишен перничанин. Тестът му за алкохол се оказал положителен – 1, 28 промила в издишания въздух. Отказал кръвна проба за химичен анализ и е задържан за до 24 ч. с полицейска заповед.