„Не си сам“ отново помага на хора в нужда в Пернишко

„Не си сам“ отново помага на хора в нужда в Пернишко

Около 400 домакинства в нужда от Пернишко ще получат хранителни пакети преди Великденските празници. За това съобщиха от благотворителната организация „Не си сам“, която провежда инициативата.

„Не си сам“ започна дейността си преди година. В навечерието на Великден миналата година доброволци на организацията подпомогнаха с хранителни продукти 400 самотни и възрастни хора от селата в община Перник. Четиристотин пакета бяха раздадени и за Коледа, а миналия месец с хранителни продукти бяха зарадвани възрастни жители от Трънско. 

Сред създателите на благотворителната организация е популярната актриса Луаиза Гриторова – Макариев, която е родена и израсла в Перник.

От „Не си сам“ информират, че новата им великденска благотворителна акция ще разшири обхвата си. Тази година в нея ще бъдат включени домакинства и от община Радомир. Организацията отново обяви набиране на дарения под формата на хранителни продукти. Такива ще се приемат през съботно-неделните дни в открития за целта доброволчески пункт в хипермаркет „Фантастико“ в Перник.

Инициаторите на кампанията „Не си сам“ ще се радват и на идеи как да бъдат още по-полезни на възрастните хора в нужда, както и на желаещи да се включат като доброволци в раздаването на пакетите.

Първата кампания на „Не си сам“ се проведе през април м.г. в Перник. Тя бе замислена от доброволците още през 2020 г., но заради пандемията се забави. Младите й организатори участват в подобни инициативи в цялата страна.