Нито един болен от COVID не се лекува в МБАЛ “Р. Ангелова“ повече от месец

Нито един болен от COVID не се лекува в МБАЛ “Р. Ангелова“ повече от месец

Нито един пациент с коронавирус не се лекува в момента в МБАЛ“Р. Ангелова“. Повече от месец вече няма ковид болни в Инфекциозното отделение. Около 30% от леглата в болницата са заети с болни. Това информира директорът на болницата д-р Анатоли Митов.

„По всичко личи, че успяхме да преодолеем вече коронавируса или той е вече в по-лека форма и лечението не налага хоспитализиране. Това е радващо, но възрастните хора и тези с хронични заболявания трябва да са внимателни, защото са лесно уязвими. За жалост, както вече съм подчертавал, липсата на болни ни лишава от финанси. Ако това продължи, болницата отново ще натрупа дългове както преди 2-3 години, въпреки огромните усилия, които положихме да се издължим“, заяви д-р Митов.

На въпроса- кога се очаква да приключи ремонта на Неврологично отделение, той поясни, че той е към края. „Има само още някои довършителни работи, но строителите не посочват конкретна дата, до която ще приключат всичко. Важното е, че се работи качествено и отделението ще придобие съвсем друг вид“, подчерта д-р Митов.