Мъжът на Славена Вътова го закъса с правосъдието в България

Мъжът на Славена Вътова го закъса с правосъдието в България

Злополучният съпруг на манекенката и тв водеща Славена Вътова – Юлиян Цолов, популярен с прозвището „Българският Вълк от „Уолстрийт”, закъса сериозно с правосъдието и в България. След като преди години лежа в затвора в САЩ за финансови измами и в крайна сметка бе екстрадиран от държавата с доживотна забрана да я посещава, сега Цолов рискува да отнесе сериозна присъда и от българската Темида.

Миналият понеделник, 20 февруари, Софийската градска прокуратура официално е повдигнала обвинение срещу Цолов за измама в особено големи размери, научи „Уикенд”. Както вестника ни пръв разкри в свое разследване още миналата година, Цолов е откраднал над 700 000 лева от компанията, за която е работил като консултант.

Той е източил дружеството с фалшиви възлагателни договори за управление на сайтове, които пробутвал на клиентите. Вместо парите да постъпват в сметката на компанията, Цолов предоставял 2 договора и около една трета от сумата попадала в сметката на негова фирма. Измамата е осъществявана в продължение на близо 3 години. Схемата лъснала напълно случайно, когато един от завлечените клиенти се усъмнил, че му се предоставят 2 фактури за една и съща дейност и решил да провери как стоят нещата.

Жалби срещу мъжа на Славена Вътова са депозирали общо 10 фирми, които са били ограбени от него. Вероятно на по-късен етап ще се присъединят и още трима измамени от Цолов бизнесмени, с което нанесената щета вероятно ще надхвърли колосалните 1 милион лева. От парите обаче няма и следа – сумата е изхарчена от Юлиан и съпругата му за луксозен живот. Той обаче настоява, че парите му принадлежат, нищо че се касае за класическа измама.

След продължило няколко месеца разследване, прокуратурата официално е обвинила тариката за измама в особено големи размери, за което се предвижда наказание от 3 до 10 години затвор. Миналият понеделник той е привлечен като подсъдим, като по настояване на наблюдаващия прокурор му е взет задграничния паспорт и му е отнето правото да излиза извън територията на страната, тъй като съществува огромен риск да избяга от правосъдието. Сезирана е и КПКОНПИ, която вече прави проучване за незаконно придобити доходи.

Според източник на „Уикенд”, съпругата на измамника Славена Вътова все още дори не подозира, че той е официално обвинен и рискува да се озове зад решетките. Цолов настоявал пред адвокатите си да пазят строга тайна и да не уведомяват манекенката и тв водеща за неприятния развой на събитията. В момента Юлиан бил затънал в борчове и според мълвата прибегнал до услугите на лихвари, за да успее да си осигури някакви свежи доходи./NEWS2