Трън отбеляза тържествено 145 години от Освобождението на България

Трън отбеляза тържествено 145 години от Освобождението на България

Дъждът, преминаващ от време на време в мокър сняг и ниските температури не попречиха на жителите на Трън и общината да отпразнуват подобаващо Националния празник 3-ти март.

В празничната програма взеха участие самодейци от Народно читалище „Гюрга Пинджурова-1895“, възпитаници на детска градина „Ален мак“ и средно училище „Гео Милев“ и  Център за обществена подкрепа “Дъга”.

Тържеството по традиция започна с издигането на родния трибагреник под звуците на националния химн. В празничното си слово, кметът на Община Трън Цветислава Цветкова подчерта, че подвигът на падналите за свободата на България не само че не трябва да бъде забравен, но той ни задължава да ценим и пазим родината.

След това започна празничната програма. Малките балерини от детската градина показаха завидни умения, а учениците от средното училище представиха рецитал и танци с патриотична тематика. Но безспорно най-много овации получиха самодейците от съставите на клуб за народни танци “Трънски ритми” към читалището в Трън, които, въпреки дъждовното време, играха със сърце и душа на площада пред читалището.