Прокурорския син от Перник поиска по-лека мярка за неотклонение

Прокурорския син от Перник поиска по-лека мярка за неотклонение

Започна делото срещу прокурорския син от Перник – Васил Михайлов. В съдебната зала трябваше да се появят деветима пострадали. Малко преди началото на съдебния процес обаче се оказа, че в залата присъства само един от сочените за потърпевши – Кевин Каров. Някои от пострадалите, през своите адвокати, заявиха, че искат да участват в процеса като частни обвинители и граждански ищци. Те са подали искове срещу Михайлов на обща стойност 40 000 лв.

Адвокатът на обвиняемия – Велин Велинов, настоя мярката на клиента му да бъде изменена в по-лека, тъй като ставало въпрос за млад мъж, който живеел в “здрава семейна среда”.

Велинов настоя и делото да бъде върнато на Софийската районна прокуратура за отстраняване на пропуски в досъдебната фаза. От обвинението обаче са категорични, че няма допуснати грешки, а мярката за неотклонение “задържане под стража” е необходима, тъй като вече съдът е определил, че Михайлов е нарушавал принудата. Обвиненият обясни, че не е нарушил наложения му преди месеци домашен арест. Просто не знаел, че не може да отиде до отсрещния тротоар, преди мярката да влезе в сила.

Припомняме, че срещу Васил Михайлов има осем обвинения, сред които две за хулигански прояви, три за нанасяне на средни телесни повреди, две за леки телесни повреди и едно за закана за убийство. Преди дни от прокуратурата обявиха, че Михайлов ще отговаря и за закана за убийство срещу надзирател от Централния софийски затвор. Той е преместен в Бобов дол, защото рисувал нацистки символи в килията си и влизал в конфликти с други лишени от свобода.

Перничани с интерес наблюдават хода на разследването и съдебният процес с надеждата, че превърналият се в кошмар за мнозина жители на областния град ще получи заслужено наказание.