Тръгва делото срещу бияча от Перник Васил Михайлов, осем са обвиненията срещу него засега

Тръгва делото срещу бияча от Перник Васил Михайлов, осем са обвиненията срещу него засега

Приключи разследването срещу прокурорския син Васил Михайлов, добил известност с хулиганските прояви на територията на Перник. За период само от 7 месеца прокуратура успя, със съдействието на СДВР, да разпита 45 души, като внесе в Софийски районен съд материали в обем от 12 тома. Това каза прокурор Иван Стефанов на брифинг пред Софийската районна  прокуратура.

Прокурорският син от Перник – 19-годишният Васил Михайлов ще отговаря за осем престъпления. Те са свързани с леки и средни телесни повреди, закана за убийство, както и хулиганство. Последната му криминална проява е заплаха към надзирател по време на престоя в ареста.

Припомняме, че скандалът с неговите прояви започна миналото лято, след като семейство на пребит мъж се оплака публично. По-късно обаче се оказа, че жертвите на гнева на Васил са доста повече. Пернишкият кмет Станислав Владимиров заплаши да оглави граждански протест, а преписката веднага бе препратена в София. Съдиите в районния съд в София пък си направиха масово отвод, за да не ги заподозрат в тенденциозност.

Междувременно главният прокурор Иван Гешев поиска бащата Бисер Михайлов да напусне съдебната система заради хулиганските прояви на сина си. Прокурорът напусна само ръководната си длъжност и стана редови магистрат.

Обвиняемият се върна в ареста малко след като съдът разреши по-лека мярка за неотклонение. Още в първите дни у дома той беше успял да наруши забраната за свободно придвижване, за което си призна сам, след като близки на жертвите му го бяха видели на улицата и подадоха сигнал срещу него.

Прокурорският син е преместен в Бобов дол, защото рисувал нацистки символи в килията си, както и влизал в конфликти с други лишени от свобода.