Какво ще е времето през март?

Какво ще е времето през март?

Промяната в температурите се очаква да настъпи в самия край на настоящата седмица – в  понеделник.

Понеделник започна с  валежи, включително и от сняг по високите западни полета, в Северозападна България и Предбалкана, разбира се, и в планините. Значително се понижиха и дневните температури, главно на север от Стара планина и по високите западни полета.

През март ни очаква променливо време, характерно за този период на годината. В първата седмица на месеца ни очакват дъжд и сняг, но снежна покривка едва ли ще се образува. Температурите ще са по-скоро зимни, ще се образуват мъгли.

След 11 март ни очакват валежи от дъжд, но температурите ще започнат да се повишават. От 14 до 19 март ще има повече слънце и пролетни температури.

Между 20 до 24 март отново се очаква захлаждане, валежи от дъжд, по високите полета и планините ще превали отново сняг. Максималните температури ще бъдат между 0 до 8 градуса.

Астрономическата пролет ще настъпи на 20 март, а метеорологичната – от 25 март. Температурите през последните дни от месец март ще се повишат и максималните ще достигнат 15 градуса, а на отделни места дори 22-24 градуса.