Бойко Рашков отново пръв в листата на коалиция ПП – ДБ в Пернишко

Бойко Рашков отново пръв в листата на коалиция ПП – ДБ в Пернишко

Днес коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ регистрира листата си за Перник в Районната избирателна комисия в Перник беше регистрирана листата на коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“. Тя е от осем човека и се води от бившия вътрешен министър Бойко Рашков.

Водачът на листата Бойко Рашков сподели, че очаква с представителите на Демократична България да работят в екип, така, както е нормално за една коалиция. Според него коалицията е правилен ход, с оглед на раздробеното ни политическо пространство и многото парламентарни групи, които се образуват в парламента в последните години.

Наличието на един раздробен парламент затруднява съставянето на правителство, а това е основната цел, към която ще се стреми новото обединение.

„Всеки отговорен гражданин и политик желае да се състави кабинет. И ние ще положим всички усилия в коалиционно обединение с Демократична България да постигнем това, което очакват от нас хората. Това разединение което съществува сега противоречи на надписа на сградата на Народното събрание – че съединението прави силата. Ние сме длъжни, дори с цената на някои компромиси, които могат да се направят, да излъчим правителство.

Ще водим спокойна кампания, която ще се базира на аргументация, която ние имаме. Тя се корени и основава на онова, което постигнахме за съвсем кратък период от време.  Ще спомена само увеличението на пенсиите, увеличението на минималната работна заплата, подобряване на материалното състояние на младите семейства, безплатните детски заведения. И мисля, че хората ще оценят това. Ще оценят, че от „Продължаваме Промяната-Демократична България“ няма политици, обявени по закона Магнитски. До 2 април българският гражданин има възможност спокойно да оцени всичко. Най-важното е всички да проявят политическа активност и отговорност за утрешния ден. Защото властта не е в нито една политическа партия, властта в момента е в ръцете на българския гражданин. Няма да призовавам, както много политици си позволяват да се гласува само за партията, която аз представлявам. Но призовавам да се гласува, масово. Гражданите да дадат своя глас, да покажат политическа зрялост и отговорност за бъдещето.“ – каза в заключение Бойко Рашков.