273 свободни работни места предлага трудовата борса в Перник в момента

273 свободни работни места предлага трудовата борса в Перник в момента

След като три поредни седмици предлаганите на трудовата борса в Перник свободни работни места се увеличаваха, то

През изминалата седмица предлаганите свободни работни места на трудовата борса в Перник отново намаляха, този път с 11 станаха 273. За съжаление намаляха и предлаганите свободни места за безработните висшисти с 5 и останаха 28.

В момента на трудовата борса в Перник са актуални 10 машинни оператори за Перник, 17 продавач-консултанти за Перник, 20 общи работници за Перник, 10 заварчици също за Перник, 10 сътрудници социални дейности за Перник, 10 монтажници на електрооборудване и 10 шофьори на тежкотоварен автомобил за София, 20 чистач-хигиенисти за София

Освен това, през отминалата седмица на трудовия пазар в Перник се търсеха още: лекари, бармани, готвачи в заведение за бързо хранене, салонни управители,  заготвители на активна маса, шлайфисти, електрозаварчици, бояджии промишлени изделия, служители на гише в пощенска станция, шофьори на товарен автомобил, лаборанти, биолог, химик-аналитици, шофьори на автобус, счетоводител-оперативен, началници на смяна, ветеринарен лекар,  оператори на робот, машинни оператори, машинни оператори фармацефтични продукти, техници-механици, снабдител-доставчик, работници за обслужване на спомагателни съоръжения, главен счетоводител, кранисти, дефектоскописти, учител по автотранспортна техника, учител в занималня, обслужващ на бензиностанция, санитари, главен експерт, електромонтьори, контрольори по качеството, оператори на пещи за производство на стъкло,  работници в строителството, монтажници на метални конструкции, магистър-фармацевт и ръководител на аптека, възпитател, обслужващ работник в промишлено производство,  полировач на метал, шивачи на обувки, медицински сестри, медицински лаборанти, арматуристи, шивачки, общи работници, бродировачи, заварчик, куриери, фрезисти, машинни оператори, главен експерт, учител-ресурсен, кредитен специалист банка, обслужващи бензиностанция, комплектовачи, шивачки, оптик-оптометрист, заварчик, кранист.

През изминалата седмица на трудовия  пазар в региона преобладаваше търсенето на кадри за производството, а след тях и за обслужващите дейности. Практиката  до сега показва, че обикновено в зимния сезон свободните работни места намаляват. В региона  в момента пазарът на труда е много активен. Доказателство за това е фактът, че три поредни седмици предлаганите свободни места нарастваха, а втора поредна седмица те намаляват, като през изминалата станаха с 11 по-малко. Въпреки това, в сравнение със същия период на миналата година, сега предлаганите свободни места за безработни висшисти са много повече.

И през миналата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда в Перник предлага 245 свободни места и 28 за безработни висшисти.