Безпроблемно преминаха консултациите с политическите сили в Брезник

Безпроблемно преминаха консултациите с политическите сили в Брезник

Спокойно, без сериозни спорове и драми са протекли в Брезник консултациите с парламентарно представените в 48-то Народно събрание политически партии и коалиции. Това информира заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска, която отговаря за организацията и протичането на изборите.

„На консултациите присъстваха всички парламентарно представени партии. Освен тях бяха и кметът Васил Узунов, и главният секретар на Общината. Представителите приеха предложението, което ние им направихме за състава на секционните избирателни комисии. Те предложиха и резервни членове на СИК-овете, в случай, че някой отсъства. Не бяха направени никакви размествания или други предложения, консултациите протекоха делово. Затова и приключихме срещата за  сравнително много кратко време“, заяви Добревска.

Тя допълни, че единственото ново на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 април 2023 г е, че вместо две, ще имаме само една подвижна избирателна секция. Общо секциите в общината ще бъдат 25. Едната от тях е подвижва и по една в домовете за възрастни хора в града.