Добрата новина: “Топлофикация Перник“ намалява цената на топлоенергията!

Добрата новина: “Топлофикация Перник“ намалява цената на топлоенергията!

Нова цена на топлоенергията, произвеждана от „Топлофикация Перник“, е утвърдена от Комисията за енергийно и водно регулиране от новия регулаторен период, който започва от 01.07.2023 г и приключва на 30.06.2024 г. Това информираха от ръководството на дружеството.

В момента абонатите на дружеството в Перник плащат топлоенергията по 116.71 лв./ МВтч  без включен ДДС. Новата цена, която е утвърдена от държавния регулатор е 105.60 лв./ МВтч. Това е с 11 лв./ МВтч по-малко.

На въпроса- как „Топлофикация Перник“ успя да направи такава организация на работа в дружеството, която да позволи чувствително намаляване на цената на топлинната енергия през новия регулаторен период, изпълнителният директор на дружеството инж. Чавдар Стойнев, заяви: “Полагаме максимални усилия да помогнем на нашите абонати при компенсирането на инфлацията. Според нас, услугата, която предлагаме на нашите клиенти трябва да бъде достъпна, а не лукс, макар това да ни коства много напрежение. Не веднъж сме говорили за инвестиционните проекти, които реализира дружеството в посока намаляване потреблението на въглища като основно гориво. Наред с това извършваме ежегодно мащабни ремонтни програми, които имат за цел да не се допуснат крупни аварии, които да доведат до спирането на работата на централата. На фона на това, ние предлагаме една от най-атрактивните цени на топлоенергията в страната. Вярвам, че нашите абонати ще оценят това по достойнство“

Инж. Стойнев уточни, че новите цени ще влязат в сила след спазването на процедурата по чл. 26 от Наредбата за регулиране на цените на топлинната енергия и след утвърждаването им от КЕВР.