Ще се строи кръговото при „Пашов“

Ще се строи кръговото при „Пашов“

На днешното си заседание пернишките общински съветници дадоха съгласие да бъде изградено ново кръгово между  кварталите Твърди ливади, Хумни дол и Иван Пашов –  при светофарите на бившата сграда на  Стоматологията в Перник и така реално дзадоха старт на проекта. Идеята е новото кръстовище да помогне за регулиране на трафика в този район, който от години създава проблеми за участниците в движението, особено в пиковите часове на денонощието. За този проект парите бяха отпуснати по време на последното правителство на партия ГЕРБ“ – каза председателят на Общинския съвет в Перник Денислав Захариев пред канал Струма. Надявам се да се получи една ползотворна дискусия, да се вземат добри решения и след толкова години да бъде решени проблемите в движението в този район, казва Захариев.

На своето заседание вчера пернишките минипарламентаристи дадоха зелена улица на инвеститорското предложение за изграждане на жилища в района на бившия завод „Пектин“. Кметът на квартал „Църква“ Динов изказа съмнение относно рентабилността на подобна идея, тъй като в момента в Перник има твърде много нови кооперация и жилища, които са на пазара. Според него по-добре би било теренът там да се използва за мини промишлена зона. Наложи се зам.кметът Стефан Кръстев да обясни, че става дума само за промяна в УП, а ще се строи ли изобщо жилищна зона или не ще стане едва когато инвеститорът проведе задължителното обществено обсъждане на проекта.

Съветниците на Перник дадоха съгласие за извършването на строително-ремонтни дейности в сградата на ДКЦ-1 и възможностите за закупуване на две нови асансьорни уредби.

Минипарламентът даде съгласие да бъде преведена сумата от 30 000лв. дарение от община Перник за пострадалите при смъртоностните земетресения в Турция и Сирия.