Дългогодишната пернишка журналистка Елка Робева с признание за работата си в БТА

Дългогодишната пернишка журналистка Елка Робева с признание за работата си в БТА

Българската телеграфна агенция (БТА) изрази благодарност към дългогодишни свои служители, които са отдали голяма част от професионалния си път на информационната агенция преди пенсионирането си. Това са Елка Робева – кореспондент в Перник, Ива Спасова – кореспондент във Враца, Ирена Данаилова – кореспондент във Видин и Милена Милева – отговорен редактор в дирекция „Международна информация“. На среща с ръководството на БТА в Националния пресклуб в София те разказаха как са постъпили в БТА, споделиха опит и интересни преживявания от работата си през годините.

Те бяха първите, които получиха монета „125 години БТА“, създадена по повод  празника на агенцията. 125 години от създаването на БТА. На 16 февруари 1898 г. излиза първият бюлетин на агенцията, написан на ръка лично от тогавашния й директор Оскар Искандер. В знак на признателност ръководството на БТА връчи на дългогодишните служители и сертификат „Бетеанец завинаги“, както и устройство за четене на електронни книги.

Генералният директор на БТА Кирил Вълчев им благодари за дългогодишната работа в БТА и заяви, че остават завинаги в историята на информационната агенция. Вие сте на върха в момента, обърна се към тях Вълчев и изрази надежда, че ще има приемственост и ще продължават да напътстват и да помагат на новите си колеги. Генералният директор на БТА разказа, че планира да разшири кореспондентската мрежа в страната и да усили съществуващите екипи. Предвидено е разкриването на кореспондентски бюра на информационната агенция и във всички съседни на България страни, както и в държави с български общности.

От своя страна заместник генералният директор на БТА Евгения Друмева отбеляза колко важна е ролята на кореспондентите, защото именно от тях научваме новините от страната. На срещата беше отбелязано още, че Елка Робева, Ива Спасова, Ирена Данаилова и Милена Милева имат много опит и безценни знания, които могат да предават на своите заместници.

Източник: БТА