ПП и ДБ подписаха споразумението за общо явяване на изборите

ПП и ДБ подписаха споразумението за общо явяване на изборите

Лидерите на партиите в коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ подписаха официално споразумението за съвместното явяване на парламентарните избори на 2 април.

Подписи под споразумението сложиха Кирил Петков и Асен Василев за „Продължаваме промяната“, Христои Иванов за „Да, България“, Атанас Атанасов за „Демократи за силна България“, Владислав Панев и Добромира Костова за „Зелено движение“.

Коалиционните партньори се съгласяват да обединят сили в постигането на една обща цел: развитие на България като справедлива държава с конкурентна иновативна икономика, висок стандарт на живот и намаляващо неравенство.

„Поемаме ясен ангажимент заедно да продължим демократичната промяна и да работим за изграждане на истинско модерно управление. Наша обща отговорност е да осигурим ясна посока за развитие и да направим следващите конкретни стъпки за реформиране на институциите, за да върнем доверието на гражданите и да модернизираме страната“, се казва в декларация, която оформя принципите и целите на коалицията. 

Днес коалиция „Продължаваме промяната – “Демократична България“ внесе в ЦИК документите за регистрация за изборите.