309 свободни работни места предлага трудовата борса в Перник в зимен сезон

309 свободни работни места предлага трудовата борса в Перник в зимен сезон

Въпреки че сме зимен сезон, когато по традиция свободните работни места намаляват, предлаганите на трудовата борса в Перник, през изминалата седмица се увеличиха 19. Така свободните места станаха 309. Добрата новина е, че се увеличиха, макар и само с 2, предлаганите свободни места за безработните висшисти  и към момента те са 33.

В момента на трудовата борса в Перник  са актуални предложенията за работа на 20 работници за рециклиране на отпадъци за София, 10 машинни оператори за Перник, 12 продавач-консултанти за Перник, 20 общи работници за Перник, 10 заварчици също за Перник, 10 сътрудници социални дейности за Перник, 10 монтажници на електрооборудване и 10 шофьори на тежкотоварен автомобил за София.

 Освен това, през отминалата седмица на трудовия пазар в Перник се търсеха още: лекари, фелдшери, бармани, готвачи в заведение за бързо хранене, салонни управители,  заготвители на активна маса, шлайфисти, електрозаварчици,  оператори  на  преса,  бояджии промишлени изделия, служители на гише в пощенска станция, пощенски раздавач, шофьори на товарен автомобил, лаборанти, биолог, химик-аналитици, шофьори на автобус, общи работници,  счетоводител, началници-смяна, ветеринарен лекар,  оператори на робот, машинни оператори, машинни оператори фармацефтични продукти, техници-механици, снабдител-доставчик, оператори на пътно-строителни машини, водачи на мотокари, работници за обслужване на спомагателни съоръжения, счетоводител-оперативен, мърчандайзери продажби, кранисти, дефектоскописти, работници сглобяване на детайли, учител в занималня, обслужващ на бензиностанция, санитари, главен експерт, електромонтьори, контрольори по качеството, оператори на пещи за производство на стъкло,  работници в строителството, монтажници на метални конструкции, магистър-фармацефт и ръководител на аптека, възпитател, обслужващ работник в промишлено производство,  полировач на метал, технически сътрудник, психолог, чистач-хигиенисти, консултанти,  шивачи на обувки, пакетировач, пазач,  медицински сестри, медицински лаборанти, арматуристи, шивачи, бродировачи, заварчик, общ работник в промишлеността, старши счетоводител, специалист по труд и работна заплата, куриери, главен счетоводител, работник в кухня, комплектовачи, фрезисти, рехабилитатор.

През изминалата седмица на трудовия  пазар в региона преобладаваше търсенето на кадри за производството, а след тях и за обслужващите дейности. Практиката  до сега показва, че обикновено в зимния сезон свободните работни места намаляват. Въпреки това, в пернишки регион в този сезон пазарът на труда е много активен. Доказателство за това е фактът, че  предлаганите свободни места трета поредна седмица нарастват. В сравнение със същия период на миналата година, сега предлаганите свободни места за безработни висшисти са много повече.

И през миналата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда в Перник предлага 276 свободни места и 33 за безработни висшисти.