По нов начин продължава издирването на изчезналия Емил Боев

По нов начин продължава издирването на изчезналия Емил Боев

Спират делничните обходи за издирването на изчезналия в Перник Емил Боев. Това съобщи брат му Мартин в пост във Фейсбук. Младият мъж, който изчезна от фестивала „Сурва“, е в неизвестност вече 12-jти ден. Мартин Боев обаче посочва, че търсенето няма да спре и призовава случаят да не изстива. Обходи ще се правят наново през уикенда.

„Доста от хората, които познават терена, не могат вече повече от десет дни да са на линия 24/7. Студовете са прекалени в момента, снегът е висок и трудно се вижда какво е под него. Всички трябва да съберем нови сили и да се подготвим за нови походи, като погледнем семейство, работа и всичко, което беше пренебрегнато досега“, аргументира решението Мартин Боев.

„Идеята ми е на този етап да направим през уикенда пак един ударен обход, с график, с ясен маршрут, който ще постна тук и в групата, и с ясна комуникация. Ще ползваме тези делнични дни, за да измислим къде точно и по какъв начин, като веднага щом е ясно ще се постне в групата, за да се дообсъди“, посочва в поста си Мартин.

В друг пост от по-рано вчера братът на изчезналия Емил пише още:

„11 ден от търсенето на Емил. Борим се в планината с доброволци, работим с полицията за сигналите които се пращат и се струват достатъчно валидни.

Най-тежката за мен част вече усещам как започва и това е търпението – търпението на органите на реда да намерят нещо което ние като доброволци не можем, надеждата че нещо сме изпуснали, нещо не сме могли да вземем.“

Информирайте всички приятели и познати – сърдечни благодарности за всички ОГРОМНИ усилия на десетките хора дотук – извинявам се лично ако поради липса на организация някой е дошъл и не е почувствал достатъчна организация, че да е полезен, наистина се опитвам да го подобря.“ – написа на страницата си Мартин.

Той е категоричен, че не се отказват и случая не трябва да „изстива“. Ще продължи работата с полицията.