Заплашили с убийство игумена на Църногорския манастир

Заплашили с убийство игумена на Църногорския манастир

Игуменът на Църногорския манастир „Свети свети Козман и Дамян“ край брезнишкото село Гигинци архимандрит Никанор е бил заплашен с убийство в социалните мрежи. Това сподели пред „Телеграф“ самият той, притеснен за състоянието на православието у нас, след като профилът му във Фейсбук е бил блокиран.

„Заплахите са от православни фанатици. Един ми пише „Съжалявам много, ама убийствата са забранени“, на което отговорих: „Спокойно, радвай се. Вече ме уби в сърцето си. Според Евангелието е същото“. Друг пък ми написа: „Момче, за разлика от теб, аз съм православен християнин и се опитвам да живея по Божите закони! А ти си всеки ден в храма и служиш на Сатаната! Казах ти вече, спечели си сериозни проблеми, не ме карай да направя така, че да изхвърчиш от Църквата завинаги, като това ще ти бъде най-малкият проблем! Не знаеш с кого си имаш работа, палячо жалък“.

„Македонисти от Скопие също ме заплашват, но не за тях е въпросът“, сподели архимандрит Никанор.

Той се ожали, че два пъти Фейсбук е блокирал него, а не отправилите заканите. „Всички тези престъпни деяния са работа на хора, представящи се за ревностни православни християни, борци за „спасение на православието“ и привърженици на „стария Юлиански календар“. По съвпадение всички те – и поклонници на военнопрестъпниците, и тяхната „специална военна операция“, каза още игуменът на Църногорския манастир.

Специално за Днес и утре говорителят на Областната дирекция на МВР в Перник Венцислав Алексов заяви, че жалба за отправените заплахи от архимандрит Никанор не е подадена, но на база публикацията в „Телеграф“ ОД на МВР се е самосезирала и вече работи активно по случая.