Нито един пациент с COVID19  не е  новорегистриран в региона, твърдят от ЦСМП

Нито един пациент с COVID19  не е  новорегистриран в региона, твърдят от ЦСМП

През изминалата седмица както във филиалите на Центъра за спешна медицинска помощ, така и в Перник не са констатирани заразени с коронавирус. “С такава новина мога да се похваля за пръв път от февруари 2020 г. „Заяви директорът на ЦСМП-Перник д-р Валери Симеонов.

Той информира, че екипите на ЦСМП са се отзовали на 268 повиквания на спешния телефон 112, което само с 1 по-малко от предходната. Във филиалите на ЦСМП в региона през миналата седмица са извършени 138 амбулаторни прегледа, което е също с 1 по-малко в сравнение с предходната. Продължават да са най-много амбулаторните прегледи в Трън и Брезник. Линейките на спешния център са транспортирали миналата седмица  91 пациенти, което е с 9 по-малко от предходната седмица.  Добрата новина е, че през отминалата седмица общо във филиалите на Спешния център не е установен нито един пациент, при който има съмнение за коронавирус, при положение, че през предходната е имало петима. През изминалата седмица екипите на Спешния център са се отзовали  само на 2 ПТП- по едно в Брезник и Перник. Радващото е, че миналата седмица не е имало нито едно фалшиво повикване на спешния телефон. Това информира директорът на ЦС.МП д-р Валери Симеонов.

„Добрата новина е, че нямаме болни в екипа. Другата добра новина е, че очакваме да дойде при нас един лекар от Неврологично отделение н МБАЛ“Р. Ангелова“, заради по-добро заплащане. Освен това при нас идва един фелдшер от Земен и един от Кюстендил. Но ни напуска един лекар, който работеше при нас на допълнителен трудов договор. За сега изпитваме необходимост от поне 2 лекари, за да обезпечим спокойно дежурствата“, поясни д-р Симеонов.