Брезничани ще отпразнуват тържествено 150-годишнината от гибелта на Апостола

Брезничани ще отпразнуват тържествено 150-годишнината от гибелта на Апостола

С  тържествено шествие от СУ“В. Левски“ до паметника на Апостола на площада, слово на кмета на общината, поднасяне на венци пред паметника на Левски и честване на патронния празник на училището, ще бъде отбелязана 150-годишнината от обесването на Васил Левски в Брезник. Това информира заместник-кметът на Община Брезник, Мария Добревска, в чиито ресор влизат образованието и културата.

Тя подчерта, че педагогическият екип на СУ“В. Левски“ е подготвил богата празнична програма, с която ще отбележи патронния празник на училището.

По повод патронния празник на училището, на 9 февруари, в часовете по физическо възпитание и спорт ще се проведе традиционното състезание „Лъвски скок“.

В момента тече онлайн гласуването в конкурса за рисунка на тема „Васил Левски през моите очи“. То се провежда в три възрастови групи – за начален, прогимназиален и гимназиален етап. Специално жури ще обяви наградените на 1-во, 2-ро и 3-то място за всяка от категориите, като чрез фейсбук страницата на училището се дава възможност за гласуване и класиране на рисунка с „Награда на публиката“.

Безспорно гвоздеят в честването на 150-годишнината от обесването на Апостола е тържественият концерт-спектакъл. Той ще се състои в големия салон на Народно читалище „Просвещение 1870 г.“, на 19 февруари от 11:00 часа.