Мартин Боев проговори какво е станало след обявената награда от 100 000 лева

„След 10-и ден откакто брат ми го няма, не мога да приема, че е изчезнал безследно, пропаднал вдън земя. Всичко е било преровено из основи. Всеки на мое място щеше да се чуди как може да изчезне човек, който е бил в нетрезво състояние в друг град“, заяви той.

Мартин обясни, че е обявил наградата за намирането на брат си, за да се сигурен, че е направил всичко по силите си.

„Нямам опции много. Отчайвам се. Продължаваме да търсим с доброволните екипи. Просто искам да си покрия всички възможни опции. И парите и нищо друго няма значение, трябва да си върнем Емил“, каза той. Според него, след обявяването на наградата от 100 000 лв. са получени няколко сигнала, но те не били „валидни“.

По повод твърденията в социалната мрежа, че наградата всъщност може да се приеме като покана за откуп, той каза: „Ако такава е ситуацията, просто искам брат си“. Той обясни още, че сам е стигнал до предположението, че Емил е отвлечен.

„Абсолютно сам стигнах до извода. В момента опциите за това, че може да е похитен, са няколко. Не съм сигурен. Не искам да ги развивам. Просто се надявам в момента да е някъде на топло, дори и заключен, да яде, и да може да се върне”, каза Мартин и допълни:“Готов съм – откуп и награда, както всеки сметне за правилно да го нарече“.

Мартин потвърди, че след кадрите от камера в Перник, на която се виждаше Емил, но не ставаше ясно накъде е тръгнал, не е имало никаква истинска следа. Той подчерта, че всеки ден в търсенето се включват нови хора и техника.

По отношение на полицейското издирване той каза: „Бих искал да се разследва по възможно най-криминалния начин. Другите начини ги правим вече“.

Мартин обясни, че не отговаря лично на оставения от него телефон за информация относно брат му. „Имаме човек, който седи 24 часа на телефона, инструктиран с много специфични въпроси, който да каже дали става въпрос за Емил или просто някой младеж, който прилича на него“.

„В момента използвам малко време да съм с баща ми и майка ми, защото те просто вече са на ръба. Не искам никой повече да губя от не обръщане на внимание“, заяви Мартин.

Според него, ако някой е навредил по някакъв начин на Емил, това едва ли е някой, който го е познавал преди това. Вероятността да се е спречкал с някой от неговите приятели е абсолютно нулева, смята той.