Жълт код за отрицателни температури е обявен в цяла България за 6 февруари

Жълт код за отрицателни температури е обявен в цяла България за 6 февруари

През деня преваляванията ще спрат в Западна България, в Източна България ще духа силен северен вятър. Остават условията за виелици и навявания. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 9° и минус 4°, а максималните – между минус 4°и 1°. В София минимална – около минус 8°, максимална – минус 3° – минус 4°.

В планините ще бъде предимно облачно с превалявания от сняг. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около минус 8°, на 2000 метра – около минус 15°.

Във вторник ще бъде студено са температури от минус 10 до минус 4 градуса. Следобед едновременно от запад и от изток ще се заоблачи. В Добруджа ще превалява сняг. В сряда ще вали сняг в източните райони и слабо в планините. Има условия за слаби виелици в Добруджа. В четвъртък и в петък ще има повече слънце, като дневните температури ще достигат минус 1 до плюс 3 градуса, в крайните южни райони – до плюс 5-6.

Над планините следобед и през нощта ще бъде облачно, със снеговалежи през нощта. Вятърът по високите части, над 2200 метра ще бъде силен, от северозапад, с пулсове до 70 километра в час. Максимални температури над 2500 метра височина – около минус 13 до минус 12 градуса, а на 1500 метра, до минус 5, до минус 4. 

Над Черноморието облачността ще бъде значителна с валежи от дъжд. Вятърът ще бъде от северозапад, свеж, до 40 километра в час. Максималните температури на въздуха ще бъдат до 6-9 градуса.