Пътищата в  пернишка област са проходими при зимни условия, увериха от АПИ

Пътищата в  пернишка област са проходими при зимни условия, увериха от АПИ

След положените усилия в нощта срещу неделя от страна на пътно-поддържащите фирми, пътищата от републиканската пътна мрежа в област Перник okei, преди обяд, вече са проходими. Това увериха от Агенция „Пътна инфраструктура.

Не такава е била обстановката в нощта срещу неделя по главния път Перник-ГКПП “Стрезимировци“.  Заради навявания имало закъсали коли.

„През нощта, заради навявания, е имало закъсали коли в отсечката към ГКПП “Стрезимировци“. Техниката на пътно-поддържащата фирма е работила цяла нощ и тази сутрин ме увериха, че проблеми и закъсали автомобили няма. Проблемът е че в момента няма ток в някои села в Знеполе. Обадили сме се на ЕРМ Запад и се надяваме да предприемат мерки“, информира кметът на община Трън Цветислава Цветкова. Свързахме се с дежурните в ЕРМ Запад, които ни увериха, че наистина има няколко аварии в селата на Знеполе. Два аварийни екипа работят в района на трънско, но проблемът бил, че  се преминава през трудно проходими участъци, а проходимостта е затруднена, заради натрупалия сняг. От Енергото ни увериха, че аварии има само в трънско, заради снега и се полагат усилия електроснабдяването да бъде възстановено.

В Земен, където обикновено има повече сняг и навявания, кметът на Общината Димитър Сотиров увери, че почти няма сняг в района на общината и проблеми с придвижването по пътищата няма.

В община Ковачевци днес също почти нямаше сняг. Кметът Васил Станимиров дори се пошегува, че не може да изпробва в истински зимни условия новия снегорин, който Общината купи преди около две години.