Пернишкият губернатор – на представянето на проект в Сапарева баня

Пернишкият губернатор – на представянето на проект в Сапарева баня

Областният управител Людмил Веселинов взе участие в представянето на  “Мега проекта „Сапарева баня-Кюстендил-България“ в общинската администрация на Сапарева баня.  На

срещата бе презентиран сайта „Германея“, който ще представя изпълнението на проекта и свързаните с него дейности.

„Приветствам Ви, че имате желанието да създадете не само сериозен мултимедиен проект, но и да ангажирате академичната общност с надграждането му с образователни цели. Щастлив съм, като областен управител на Перник, че в изследването на тракийското селище Германея, днешна Сапарева баня, свързано с горещите извори, паметниците от тракийската древност, е изведена сериозната им свързаност с пернишкия район, крепостта „Кракра“ и воеводата Кракра Пернишки. Така този проект надхвърля границите на Кюстендилска област и става значим и мащабен“- каза Людмил Веселинов при откриването на срещата.

В събитието взеха участие кметът на община Сапарева баня Калин Гелев, заместник областният управител на Кюстендил Валентина Караганова, ръководителя на “Мега проекта” Даниела Димитрова и ректора на Европейския политехнически университет професор Панов, който сподели, че се предвижда изнесено обучение на територията на община Сапарева баня.