Възраждане: До момента от партията са събрали 153 000 подписа за насрочване на референдум за запазването на българския лев

Възраждане: До момента от партията са събрали 153 000 подписа за насрочване на референдум за запазването на българския лев

От ПП „Възраждане“ отново отчетоха резултатите от подписката си за референдум за запазване на българския лев. На брифинг в Народното събрание Костадин Костадинов каза, че само през миналата седмица да събрани 51 000 подписа. До момента от старта на подписката, преди три седмици, събраните подписи са 153 000.

Темпът е стабилен. Това са подписите, събрани само и единствено от „Възраждане“, категоричен бе лидерът на партията. Иначе в страната подписи се събират в магазини, читалища и пенсионерски клубове. Още 1200 подписа са събрани до сега в Лондон.

Костадинов благодари на хилядите доброволци, които са се включили в инициативата на „Възраждане“.

Лидерът на партията благодари и на тези, които водят антипропаганда срещу референдума. Референдумът ще се случи, референдум ще има напук на душманите, убеден е Костадин Костадинов.

Подписката, организирана от ПП “Възраждане“ и Инициативен комитет набира скорост и в Перник. „По време на Международния фестивал Сурва, се подписваха не само перничани, но и гости от други градове на страната“. Това заяви един от  координаторите за Перник и секретар на пернишката организация на „Възраждане“- Радослав Червенков.

На въпроса- смятате ли, че трябва да има референдум по въпроса за влизането на България в еврозоната, Таня Генадиева отговори: „Имаме близки приятели както в няколко европейски държави, така и в Унгария. Всички са категорични, че влизането в еврозоната ще облагодетелства големите фирми и едрия бизнес. Но нас, обикновените хора, ни очаква сериозно обедняване заради поскъпването на всичко. Това, дето ни уверяват, че щели да упражняват контрол е  меко казано наивно. Искам някой да ми отговори как пенсионер с 480 лева пенсия ще оцелее щом еврото влезе в сила. Някои политици нямат представа как живеят обикновените хора. Просто да слязат на земята и да видят“.

Ето и местата в Перник, където желаещите могат да се подпишат в подписката за провеждане на референдум за запазване на българския лев.

 Стационарни пунктове в гр. Перник са:

    ✅Пазара кв. “Изток“, магазин “ Чист Дом“.  от 9:00 до 19:00ч

    ✅Квартал „Мошино“- каса „Изипей“ до бл. 4 от 9:00 до 13:00 >14:00 до 19:00ч

    ✅ Квартал „Църква“- магазин „Всичко по  1 ЛЕВ“ ,срещу читалището.

    ✅ Квартал „Тева“, бл.46 в студио за красота.

    ✅Квартал „Тева“, магазин за месо „Аси“ до Блян. от 9:00 до 19:00ч

    ✅ Квартал „Могиличе“-  ул.“Палма“ № 58, магазин за хранителни стоки (срещу енергото).

    ✅ Застрахователен офис – ул. „Софийско шосе“ №54, до Автогарата, от 10:00 до 17:00ч

    ✅ГУМ- магазин „Бебчо“, на партера,  от 10:00 до 19:00ч     

    ✅Перник пазара- ул. Белковска №2, зоомагазин.

Мобилните пунктове в гр. Перник са:

 Централен градски площад „Кракра Пернишки“ и улица „Търговска“ .

Организаторите на подписката информират, че всеки, който не може да открие пункт, може да се обади на координатор, който ще го упъти.

Ако някой не вижда пункт в близост до дома си, може да се обади на координатор, който ще му обясни къде е най-удобно да отиде.

Желаещите да получат повече информация за пунктовете, на които могат да се подпишат, могат да влязат в страницата на пернишката структура на „Възраждане“ във Фейсбук. Там е публикувана и интерактивна карта, която съдържа работното време на стационарните пунктове и адреса, на който се намират.  Интерактивна карта на стационарните пунктове, както и телефоните на координаторите за страната  може да  се намери на електронен адрес: https://mapfling.com/qqitcno

Координатори за Перник са: Павел Павлов – 0888842797 и

 Радослав Червенков – 0879677155

От ПП “Възраждане“ апелират жителите на Перник и областта да бъдат активни и да се включат в инициативата за провеждането на референдум.

 „Взимането на решение за въвеждането на еврото засяга всеки от нас, затова всички ние трябва да вземем това решение. Проучванията показват, че около 60% от хората са за запазването на българския лев. В една демократична държава решенията трябва да се взимат по демократичен път. Няма по-демократичен път от референдума. Ако го пренебрегнем, пак ще остане чувството, че някои от някъде ни го е наложил силово“, заяви секретарят на пернишката структура на ПП “Възраждане“ Радослав Червенков.