И днес продължава издирването на изчезналия Емил Боев

И днес продължава издирването на изчезналия Емил Боев

Продължават активните  оперативно-издирвателните действия по установяването на 25-годишният Емил Боев. И днес хеликоптер облита района, в който се предполага, че е изчезнал младият мъж.

Нито за миг не  е преустановено търсенето на столичанина, информират от пресцентъра на полицията.

Освен екипи от служители на пернишката Областна дирекция на МВР и пожарната, водолази и членове на Клуба по делтапланеризъм продължават издирването на 25-годишния столичанин, чиито следи се губят от 29 януари през нощта. Осъществява се претърсване на   голям периметър от разширения център на Перник, както и на места, на които може евентуално де се намира мъжът. Коритото на река Струма е обходено от водолази по цялото продължение на областния град до пречиствателната станция на Батановци. Уведомени са и съседни областни дирекции на МВР, които също проверяват дали Боев не е на тяхна територия.

„Хората, които откриха малкия Сашко, и спасители от Планинската спасителна служба издирват изчезналият Емил Боев“, заяви в „Тази сутрин“ кметът на Перник Станислав Владимиров.  

„Всеки час се чувам с директора на полицията. Разпитват се всички, които са били с него и последно са го видели“, каза още кметът на Перник.

 От общинската администрация вчера също информираха, че екипи на Община Перник, ОД на МВР – Перник и доброволци продължават да издирват изчезналия Емил Боев в район с обсег Пернишката крепост, открития рудник в близост до квартал Бела вода и местността “Войниковец”. В акцията е включена специализирана техника, дронове и хеликоптер. Хората, които преди месеци откриха малкия Сашко, и спасители от Планинската спасителна служба също издирват изчезналият Емил Боев.

Всеки който желае да се включи в акцията, трябва да координира действията си с органите на МВР. За да се включите, потърсете информация на номер +359898730314, съобщават още от общината.

Както Днес и утре писа, Емил Боев е обявен за общодържавно издирване. Чрез средствата за масова информация е разпространена негова снимка и облеклото, с което е бил в деня на изчезването, което да улесни всички при търсенето. Припомняме, че 25-годишният столичанин е дошъл на кукерските празненства в Перник на 28 януари вечерта, където се е видял с приятели. На следващия ден следите му се губят. Последният път, когато Емил Боев се чува със семейството си, е в петък следобед със своята майка. „Нещо много сериозно е разстроило Емил и не е бил на себе си“, заяви пред bTV брат му Мартин Боев.

Младият мъж е висок около 180 см, с кестенява коса. В момента е с брада и мустаци. Бил е облечен с камуфлажно яке и тъмен панталон. Всеки, който разполага с някаква информация за издирвания може да сигнализира на тел. 112 или в най-близкото управление на МВР.

За издирването на Емил има и създадена група във фейсбук, където непрекъснато може да се следи издирването и да се подават сигнали.