Над 3 700 подписа за провеждане на референдум за запазването на българския лев са събрани в Перник към 26 януари 2023 година

Над 3 700 подписа за провеждане на референдум за запазването на българския лев са събрани в Перник към 26 януари 2023 година

102 000  3 708 подписа за провеждане на референдум за запазването на българския лев са събрани към 26.01.2023 г в Перник, информираха от ПП “Възраждане“. Реално в Перник подписката тръгна на 15.01.2023 г., което ще рече, че тези подписи са събрани за по-малко от 9 дни.

 Подписката, организирана от ПП “Възраждане“ и Инициативен комитет набира скорост и в Перник. Това заяви един от  координаторите за Перник и секретар на пернишката организация на „Възраждане“- Радослав Червенков.

Общо за страната към тази дата са събрани 102 000 подписа само от ПП “Възраждане“, без гражданските организации , които участват в инициативата за събиране на подписката.

На въпроса- смятате ли, че трябва да има референдум по въпроса за влизането на България в еврозоната, Александър Викилиев, собственик на фирма в Перник, заяви: „Влизането на страната в еврозоната ще промени живота на всички ни. В тази връзка, мисля, че не е справедливо някой вместо нас да решава съдбата ни. Вижте Швейцария- там взимането на всяко важно за страната решение е с референдум. Още повече, че някои доста известни икономисти са на мнение, че все още не е време България да влиза в еврозоната. Това са хора, които са отлично запознати с финансите“.

От пернишката структура на ПП “Възраждане“ информираха, че един от обявените пунктове, на които желаещите могат да се подпишат за провеждане на референдум за запазването на българския лев – на ул. „Рашо Димитров“  в кв. „Изток“ в Перник, вече не е актуален.

Ето и местата в Перник, където желаещите могат да се подпишат в подписката за провеждане на референдум за запазване на българския лев.

 Стационарни пунктове в гр. Перник са:

    ✅Пазара кв. “Изток“, магазин “ Чист Дом“.  от 9:00 до 19:00ч

    ✅Квартал „Мошино“- каса „Изипей“ до бл. 4 от 9:00 до 13:00 >14:00 до 19:00ч

    ✅ Квартал „Църква“- магазин „Всичко по  1 ЛЕВ“ ,срещу читалището.

    ✅ Квартал „Тева“, бл.46 в студио за красота.

    ✅Квартал „Тева“, магазин за месо „Аси“ до Блян. от 9:00 до 19:00ч

    ✅ Квартал „Могиличе“-  ул.“Палма“ № 58, магазин за хранителни стоки (срещу енергото).

    ✅ Застрахователен офис – ул. „Софийско шосе“ №54, до Автогарата, от 10:00 до 17:00ч

    ✅ГУМ- магазин „Бебчо“, на партера,  от 10:00 до 19:00ч      

    ✅Перник пазара- ул. Белковска №2, зоомагазин.

Мобилни пунктове в гр. Перник са:

 Централен градски площад „Кракра Пернишки“ и улица „Търговска „

Организаторите на подписката информират, че всеки, който не може да открие пункт, може да се обади на координатор, който ще го упъти.

Ако някой не вижда пункт в близост до дома си, може да се обади на координатор, който ще му обясни къде е най-удобно да отиде.

Желаещите да получат повече информация за пунктовете, на които могат да се подпишат, могат да влязат в страницата на пернишката структура на „Възраждане“ във Фейсбук. Там е публикувана и интерактивна карта, която съдържа работното време на стационарните пунктове и адреса, на който се намират.  Интерактивна карта на стационарните пунктове, както и телефоните на координаторите за страната  може да  се намери на електронен адрес: https://mapfling.com/qqitcno

Координатори за Перник са: Павел Павлов – 0888842797 и

 Радослав Червенков – 0879677155

От ПП “Възраждане“ апелират жителите на Перник и областта да бъдат активни и да се включат в инициативата за провеждането на референдум.

 „Взимането на решение за въвеждането на еврото засяга всеки от нас, затова всички ние трябва да вземем това решение. Проучванията показват, че около 60% от хората са за запазването на българския лев. В една демократична държава решенията трябва да се взимат по демократичен път. Няма по-демократичен път от референдума. Ако го пренебрегнем, пак ще остане чувството, че някои от някъде ни го е наложил силово“, заяви секретарят на пернишката структура на ПП “Възраждане“ Радослав Червенков.