Сайтът на Общинския съвет в Перник по-функционален

Сайтът на Общинския съвет в Перник по-функционален

Сайтът на Общинския съвет в Перник предлага нови функционалности. За това съобщи председателят на местния законодателен орган Денислав Захариев.

Към вече съществуващите секции и категории е добавен и пълен видео архив на отминалите заседания на Общинския съвет през настоящия мандат. Другата полезна функция, която отскоро сайтът на институцията поддържа и предлага, е директно отправяне на въпрос към всеки един общински съветник. Процесът е улеснен, а питанията на гражданите ще достигат за максимално кратко време до избрания адресат.

Заедно с програмистите създали и поддържащи сайта ще продължим да търсим решения, чрез които да улесним достъпа до информация, касаеща работата на Общински съвет – Перник, неговото ръководство и колегите общински съветници, заяви Захариев. Той смята, че новите функционалности ще спомогнат за по-лесното откриване на информация от всеки гражданин и по-лесното осъществяване на комуникация между общинските съветници и жителите на Община Перник.

В края на миналата година асоциация „Прозрочност без граници“ даде като пример за добра практика Общинския съвет в Перник. Това се случи заради директното телевизионно и онлайн излъчване на заседанията му, осъществявано съвместно с местния кабелен оператор. От неправителствената организация отправиха препоръка записите от преминалите сесиите, освен в социалните мрежи, да бъдат качени и в сайта на институцията.