Датата за изборите вече е факт, стана известен и краят на това Народно събрание

Датата за изборите вече е факт, стана известен и краят на това Народно събрание

Президентът на Републиката Румен Радев заяви, че ще издаде указ, с който ще разпусне 48-ото Народно събрание на 3 февруари и насрочва парламентарни избори  за възможно най-скорошната дата- 2 април.

„Отчитайки техническите предизвикателства през ЦИК, за които всички вече разбрахте, изборите ще бъдат на първата възможна дата, на която няма да има риск за машинното гласуване и за да може да бъде спазен законът, който повелява, че всеки български гражданин трябва да може да избира дали да гласува с машина, или с хартия“, заяви Радев и изрази надежда оставащото време да бъде използвано максимално от народните представители, за да докажат, че борбата с корупцията, Планът за възстановяване и устойчивост и европейската интеграция са реален приоритет, а не само предизборни обещания.

Държавният глава повтори, че ще говори с всеки министър от настоящото служебно правителство и тогава ще има конкретна информация за бъдещия служебен кабинет. До момента това, което се знае със сигурност е, че служебен премиер остава Гълъб Донев.