Бойко Рашков: Отново започна омаскаряването, а не състезание на идеи и платформи

Бойко Рашков: Отново започна омаскаряването, а не състезание на идеи и платформи

„Отново тръгна едно системно омаскаряване, което удря не само него, но и други негови колеги от „Продължаваме Промяната“. И в такава ненормална обстановка след броени дни ще започне и нова предизборна кампания. Която със сигурност ще ни предложи още подобни грозни действия, които само носят негатив на цялата ни политическа система. Това отвращава още повече хората, за жалост“, заяви  народният представител от ПП“ Продължаваме Промяната“ Бойко Рашков на брифинг в Перник.

На въпрос на Днес и утре- как ще убедят хората да ги подкрепят на изборите, Рашков отговори: “При управление в криза, при  непрекъснати скандали винаги има отлив от хора, които подкрепят дадена политическа сила. Това не се отнася само за Продължаваме Промяната, това е валидно за всички партии. Ние като коалиция за месеците, в които работехме, направихме доста. И хората го оценяват. И пенсионери, и млади хора, и служители на различни ведомства и организации, чиито доходи бяха повишени. Можеше да направим много повече, но просто не ни разрешиха. Сигурен съм, че ако и ние, като ГЕРБ сме управлявали 12 години, щеше да има и пътища и по-добри доходи и по-добър живот. Нямаше да се наливат милиони към кухи фирми и нямаше да се източват милиони от определени хора“, каза още Рашков.

Той напомни за делата за магистрала Хемус, за изнасяните с чували милиони от определена банка. Според него едва ли тези дела ще тръгнат скоро, поне не докато няма промяна в съдебната система.

На въпроса- пак ли ще бъде водач на листата на кандидатите за народни представители от Перник, Бойко Рашков заяви: “Още е рано да говорим за предстоящите избори и реденето на листи. Решението кой да бъде водач на листите в регионите се взема от националното ръководство. Ако ми предложат, тогава ще помисля и ще отговоря дали ще  приема или не.

На въпроса- има ли отлив от партията, по места, заради спуснатите „от горе“ водачи на листи, депутатът от ПП “Продължаваме промяната“ отговори:“ Разбирам броженията на хората по места, които негодуват срещу спускането на „парашутисти“ от столицата към техните населени места. Аз също съм спуснат от София. Това е практика във всички партии. И не от днес, това е от години. Това, което със сигурност мога да кажа е, че до дни ще стане ясно ще има ли коалиция  между Продължаваме Промяната и Демократична България. Това също ще промени начина на редене на листите“.

Според Рашков, неговата партия има намерение да отиде при хората, за да чуе проблемите им и да поиска доверието им на изборите.

На пресконференцията днес освен Бойко Рашков присъства и областният координатор за Перник на ПП „Продължаваме Промяната“ Иван Павлов.