Възпитаници на пернишко елитно училище с нов успех

Възпитаници на пернишко елитно училище с нов успех

Десет училища от цялата страна са класирани в националния конкурс за най-добра инициатива на ученическите съвети „Ученическото самоуправление – школа за добри дела“, организиран от МОН, съвместно с Държавна агенция за закрила на детето. Проектът на ученическия съвет на нашето училище е единственият одобрен от област Перник. Категорията, в която участваха учениците, е „Здравословен и/или екосъобразен начин на живот“.

Целта на проектната дейност е да съхрани и развие силни и здрави млади хора, изпълнени с желание за реализация и мотивация за динамични и ползотворни дни. Идеята си членовете на ученическия съвет ще реализират с дейности, с които ще ангажират вниманието на учениците и на родителите с проблемите на храненето, и с които ще промотират здравословното хранене, като фактор от първостепенно значение за развитието на детския организъм в периода на неговото израстване. С проектното си предложение учениците от Ученическия съвет искат да подтикнат своите съученици към създаването на правилни хранителни навици, за живот без боледуване, за силен имунитет.

„Здравословното приключение“ ще стартира в началото на месец февруари 2023г. и ще продължи  до края на месец март,

като са планирани редица дейности. Включена е активна кампания от ползите на здравословната храна и реализирането на „Здравословни дни“, в която учениците да консумират домашно приготвена храна. За ползите от здравословното хранене ще се включат специалисти от РЗИ-Перник, които ще дискутират по темата с учениците. Мисленето на подрастващите ще бъде провокирано от участниците във Форум-театър, ръководен от Ваня Михова. Спортен празник ще постави на вниманието на учениците и родителската общност важността от движението и спорта. На финала, като награда за най-активните паралелки в училището, ще гостуват изявени личности в областта на храненето, спорта и  кулинарията.