В 10 стационарни и 2 мобилни пункта желаещите перничани могат да се подпишат за провеждане на референдум за запазването на българския лев

В 10 стационарни и 2 мобилни пункта желаещите перничани могат да се подпишат за провеждане на референдум за запазването на българския лев

Подписката, организирана от ПП “Възраждане“ и Инициативен комитет набира скорост и в Перник. Това заяви един от  координаторите за Перник и секретар на пернишката организация на „Възраждане“- Радослав Червенков.

Ето и местата в Перник, където желаещите могат да се подпишат в подписката за провеждане на референдум за запазване на българския лев.

 Стационарни пунктове в гр. Перник са:

    ✅Пазара кв. “Изток“, магазин “ Чист Дом“.  от 9:00 до 19:00ч

    ✅Квартал „Мошино“- каса „Изипей“ до бл. 4 от 9:00 до 13:00 >14:00 до 19:00ч

    ✅Квартал „Изток“- ул.“Рашо Димитров“ до бл. 87, магазин за хранителни стоки.

    ✅ Квартал „Църква“- магазин „Всичко по  1 ЛЕВ“ ,срещу читалището.

    ✅ Квартал „Тева“, бл.46 в студио за красота.

    ✅Квартал „Тева“, магазин за месо „Аси“ до Блян. от 9:00 до 19:00ч

    ✅ Квартал „Могиличе“-  ул.“Палма“ № 58, магазин за хранителни стоки (срещу енергото).

    ✅ Застрахователен офис – ул. „Софийско шосе“ №54, до Автогарата, от 10:00 до 17:00ч

    ✅ГУМ- магазин „Бебчо“, на партера,  от 10:00 до 19:00ч       

    ✅Перник пазара- ул. Белковска №2, зоомагазин.

Мобилни пунктове в гр. Перник са:

 Централен градски площад „Кракра Пернишки“ и улица „Търговска „

Организаторите на подписката поясняват, че всеки, който не може да открие пункт, може да се обади на координатор, който ще го упъти.

Ако някой не вижда пункт в близост до дома си, може да се обади на координатор, който ще му обясни къде е най-удобно да отиде.

Желаещите да получат повече информация за пунктовете, на които могат да се подпишат, могат да влязат в страницата на пернишката структура на „Възраждане“ във Фейсбук. Там е публикувана и интерактивна карта, която съдържа работното време на стационарните пунктове и адреса, на който се намират.  Интерактивна карта на стационарните пунктове, както и телефоните на координаторите за страната  може да  се намери на електронен адрес: https://mapfling.com/qqitcno

Координатори за Перник са: Павел Павлов – 0888842797 и

 Радослав Червенков – 0879677155

От ПП “Възраждане“ апелират жителите на Перник и областта да бъдат активни и да се включат в инициативата за провеждането на референдум.

 „Взимането на решение за въвеждането на еврото засяга всеки от нас, затова всички ние трябва да вземем това решение. Проучванията показват, че около 60% от хората са за запазването на българския лев. В една демократична държава решенията трябва да се взимат по демократичен път. Няма по-демократичен път от референдума. Ако го пренебрегнем, пак ще остане чувството, че някои от някъде ни го е наложил силово“, заяви секретарят на пернишката структура на ПП “Възраждане“ Радослав Червенков.

„До сега най-важните решения за бъдещето на България бяха взети без допитване до хората, като членството в Евросъюза и НАТО, например. Ако тези решения бяха взети с референдум, те щяха да имат абсолютна легитимност и не могат да бъдат оспорвани“, категоричен е народният представител за пернишки регион от ПП “Възраждане“  Димо Дренчев.