Не сте били на „Мальовица“, ако не сте се запознали с Калоян

Не сте били на „Мальовица“, ако не сте се запознали с Калоян

„Зимните курорти не са само ски. Оказа се, че където е добре развит спа туризмът, има ръст на посещенията“, казва министърът на туризма  Илин Димитров.

Доказателство за думите му е един от най – новите български курорти „Мальовица“. Мястото стана предпочитано от семейства заради близостта на хотелите до ски пистите, изключителния уелнес център, красотата на планината и през 4-те сезона и тишината, която е в пълен противовес на градския шум, та дори и на големите курорти. Тук сняг и релакс изкушават за истинска ваканция.

„Мальовица“ е здраве, релакс, домашно приготвена храна, спорт и история, а след обновлението през последните години и много комфорт. Дори снегът да не е достатъчно, със сигурност няма да се разочаровате в джакузитата с панорамна гледка към планината, в солната стая, парната баня, няколкото сауни, които могат да се редуват с приключенски душ и Калоян.

Ако не сте били на Мальовица, ако не сте запознали с Калоян. Референциите от клиентите на уелнес центъра за масажите са повече от добри, защото Калоян отлично знае как да Ви изпрати тонизирани и заредени с енергия за предстоящата работна седмица.

Не сте били на „Мальовица“ и ако сте пропуснали да посетите изцяло новия музей на алпинизма в ЦПШ Алпинист. Там са запазили част от маршрутите и лични вещи не само на Христо Проданов, но и на много български легенди на алпинизма. Новооткритият музей е разположен на впечатляваща височина и предлага спираща дъха панорамна гледка към пистите и върха. Величието на Мальовица и на българските алпинисти са преплетени невероятно в уникалното пространство.

Ако не сте били скоро на „Мальовица“, не чакайте непременно обилния снеговалеж, въпреки че макар и частично пистите вече работят. Желаещите да се възползват от учебните писти сами или с опитните инструктори от ски училището вече успяха през изминалия уикенд. Почивката е гарантирана, независимо в кой от 365-те дни на годината решите да поемете натам, но не отлагайте много. Общият обем на хотелската база в комплекса е по – скоро малък, така че резервациите навреме са повече от необходими. Уикендите до края на февруари са почти изцяло заети, а възможностите за истинска почивка там в следващите месец – два намаляват с всеки изминал ден.

Информация за снежната покривка е достъпна в реално време от камерите на сайта, ако снежният уикенд е задължителна част от Вашата идея за ваканция в планината.

Ако не сте били на „Мальовица“, не сте почивали истински на място, на което тишината раздира утрото, а всяко вдишване е глътка здраве и наслада.