Близо 70% от абонатите на „Топлофикация Перник“ са със сметки за парно до 150 лева

Близо 70% от абонатите на „Топлофикация Перник“ са със сметки за парно до 150 лева

Около 70% от клиентите на „Топлофикация Перник“ са получили сметки  за парно до 150 лева за месец декември. Това информираха от ръководството на дружеството. Според експертите това е много успокоителна новина за абонатите на дружеството, на фона на многото предупреждения преди началото на отоплителния сезон за драстично увеличение на сметките за парно и топла вода.

В анализа за потреблението на топлинна енергия през декември 2022 г., „Топлофикация Перник“ посочва, че процентът на клиентите със сметки до 150 лева е сходен с броя им година по-рано преди увеличението на цените.

От дружеството припомниха, че до 30 юни официално е в сила и намалено ДДС за топлинната енергия, което е още една причина абонатите да не усещат осезаемо увеличение.

„Доказахме, че страхът от непосилни сметки за парно и топла вода се оказа неоснователен! 93% от клиентите на „Топлофикация Перник“ са на прогнозни начисления на база на предходната година. Очевидно е, че централното отопление през този отоплителен сезон е най-изгодната опция. Освен най-ниските цени за топлинна енергия, нашите клиенти получават и допълнителна отстъпка от месечните си сметки, ако ги погасяват в срок“, поясни изпълнителният директор на „Топлофикация Перник“ инж. Чавдар Стойнев. Той допълни още, че: „Всички клиенти, на които топлинното счетоводство се извършва от „Топлофикация Перник“, са на ежемесечен реален отчет, а не на база и се отчитат дистанционно, което е още един фактор, гарантиращ коректни и ниски сметки“.