Три пожара с материални загуби са гасили огнеборците в пернишко

Три пожара с материални загуби са гасили огнеборците в пернишко

 Около 9, 10 ч. вчера е подаден сигнал за пожар в къща в брезнишкото село Долни Романци. Един екип на РСПБЗН – Брезник и служители на полицията посетили местопроизшествието.  Изгоряла е стара кирпичена сграда, собственост на 61-годишен столичанин. Една от предполагаемите причини е късо съединение. Извършен е оглед от разследващи на РУ – Брезник и е започнато досъдебно производство, в рамките на което ще бъдат проверявани всички версии.

  В резултат на неправилно ползване на отоплителен уред е възникнал пожар в къща в радомирското село Прибой. Сигналът е подаден също вчера, около 14, 00 ч. Благодарение на бързата намеса на собствениците и радомирски огнеборци щетите са минимални – опушени стени, засегнати мебели и техника. Няма пострадали хора.

   Около 17, 20 ч. е подаден сигнал за горяща къща на ул. „Любен Каравелов“ в Перник.  Два екипа на РСПБЗН – Перник са успели да локализират пламъците. Изгорели са бяла, черна и компютърна техника и са опушени стените на сградата, която като цяло е спасена. Няма пострадали хора. Причината за пожара е късо съединение.