На полицая, управлявал микробуса с мигранти на АМ “Тракия“, днес ще бъде поискана мярка за неотклонение задържане под стража

На полицая, управлявал микробуса с мигранти на АМ “Тракия“, днес ще бъде поискана мярка за неотклонение задържане под стража

Днес се очаква пловдивската прокуратура да поиска на полицая от СДВР, който е от  Перник и бе задържан да управлява микробус с мигранти на АМ “Тракия“,  да бъде наложена мярка за неотклонение задържане под стража. Срещу полицая вече е повдигнато обвинение за не регламентиран трафик на чужденци.

 Това информира районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев пред НОВА ТВ.

Той разказа, че микробусът е бил съпътстван от две пилотиращи коли- отпред и отзад. Шофьорите на двата автомобила, които са от Перник и не работят в системата на МВР, общували с полицая с мобилно приложение с идеята, ако бъдат спрени или видят опасност, веднага да уведомят микробуса.

След задържането на магистралата, мигрантите признали, че са дали по 400 лв. на човек, за да бъдат превозени от бургаско до границата със Сърбия. Парите платили на човек в Турция. Предстои да се изясни колко пари е трябвало да прибере полицаят от СДВР, който е шофирал микробуса.

Пред НОВА ТВ главният секретар на МВР – главен комисар Петър Тодоров, информира, че не случайно жандармеристът, управлявал микробуса с мигранти, е бил спрян. Той е бил следен, защото е имало сигнал, че и друг път е участвал в схема за трафик на мигранти.